Wijken Sevilla

Sevilla staat er om bekend een stad te zijn welke bestaat uit tal van verschillende wijken. Deze wijken kunnen over een sterk verschillend karakter beschikken. Eén van de bekendste wijken luistert naar de naam ‘Santa Cruz’. Het betreft hier de Joodse wijk van Sevilla. Wil je graag een goed beeld krijgen van alle wijken in Sevilla en wat deze voor jou als toerist nu allemaal precies te bieden hebben? In dat geval is de informatie op deze pagina voor jou het doornemen meer dan waard!

Alameda

De eerste wijk van Sevilla luistert naar de naam Alameda. Deze wijk is terug te vinden in het centrum van de stad. Eén van de redenen om een bezoek te brengen aan de wijk Alameda is de aanwezigheid van de Plaza la Encarnacíon waar ook de Metropol Parasol aan is terug te vinden. Deze biedt je niet alleen een geweldig uitzicht op de stad Sevilla, daarnaast zijn hier ook heel wat uitnodigende, sfeervolle restaurantjes terug te vinden. In het bijzonder tijdens de zomermaanden heerst er hier een uitnodigende, gezellige sfeer op de vele terrasjes die er staan opgesteld.

El Arenal

Eén van de meest bezienswaardige wijken in Sevilla luistert naar de naam El Arenal. Hier zijn dan ook enkele zeer belangrijke bezienswaardigheden terug te vinden welke je niet over het hoofd zal willen zien. Denk op dit vlak niet alleen aan de Torre del Oro, maar ook aan het Plaza de Toros. De wijk is gelegen langs de zogenaamde Guadalquivi rivier en maakt deel uit van het district ‘Casco Antiguo’.

Torre del Oro Sevilla

Isla de la Cartuja

De wijk Isla de la Cartuja was in het verleden ongelofelijk belangrijk voor de stad Sevilla. In het bijzonder het jaar 1992 vormde een belangrijke mijlpaal voor deze wijk. Toen vond er namelijk de wereldexpositie plaats. Verschillende bezienswaardigheden die je ook op vandaag in de wijk nog kan aantreffen zijn gebouwd ter ere van deze wereldexpositie. Dit is echter niet de enige reden om Isla de la Cartuja te bezoeken. Deze wijk staat er namelijk ook om bekend de meest kindvriendelijke te zijn van alle wijken in Sevilla.

Los Remedios

De Los Remedios wijk is terug te vinden langs de rivier in het westen van de stad. De wijk is net ten zuiden van Triana gelegen. Er zijn verschillende redenen aan te halen om ook deze wijk toe te voegen aan je planning voor Sevilla. Zo kan je in de wijk Los Remedios het Parque de los Principes bezoeken, maar is hier ook de Feria de Abril terug te vinden. Een andere reden om de Los Remedios wijk te bezoeken zijn de vele winkels die er zijn gevestigd. Voor shoppingfanatan is Los Remedios dan ook een stukje paradijs op Aarde.

Macarena

De wijk Macarena in Sevilla heeft haar naam geleend aan één van de meest opzwepende zomerhits ooit gemaakt. Deze wijk is terug te vinden in het noorden van Sevilla en wordt aan de westkant begrensd door de Guadalquivir. Een niet onbelangrijke reden om een bezoek te brengen aan de Macarena wijk heeft betrekking tot de aanwezigheid van het Parque de Miraflores. Echter is ook het parlement van Andalusië hier gevestigd.

Nervion

De wijk Nervion vinden we terug in het centrum van Sevilla. Deze wijk kenmerkt zich door de aanwezigheid van sterk uiteenlopende bezienswaardigheden. Zo is er bijvoorbeeld de brouwerij van het bekende Spaanse biermerk Cruzcampo. Ook de tempel waar het bier haar naam aan te danken heeft is hier terug te vinden. Ben jij iemand die houdt van voetbal? Dan mag ook zeker een bezoek aan het voetbalstadion van Seville C.F. niet op je verlanglijstje ontbreken. Het voetbalstadion ‘Ramón Sánchez Pizjuán’ is ook in de Nervion wijk terug te vinden.

San Lorenzo en San Vincente

Wil je graag even ontsnappen uit het drukke hart van Sevilla? In dat geval doe je er goed aan om een bezoek te brengen aan de wijk San Lorenzo en San Vincente. Deze wijk kenmerkt zich door (voor Sevilla dan) brede straten evenals rustieke pleinen waar je even lekker tot rust kan komen. Deze wijk staat er om bekend niet zo toeristisch te zijn waardoor je hier voornamelijk locals zal aantreffen. Wanneer je over die mogelijkheid beschikt is het een aanrader om San Lorenzo en San Vincente te bezoeken tijdens de Heilige Week.

Santa Cruz, de Joodse wijk van Sevilla

Eén van de bekendste wijken in Sevilla luistert uiteraard naar de naam ‘Santa Cruz’. Het betreft hier de voormalige, Joodse buurt waarvan de authentieke invloeden nog steeds tastbaar aanwezig zijn. In de wijk Santa Cruz zijn tal van uitnodigende, kronkelende straatjes terug te vinden waar geen enkele auto doorheen past. Bovendien zijn er ook heel wat traditionele winkels terug te vinden die ongelofelijk leuk zijn om te ontdekken. Heb je wel trek gekregen in een verfrissend drankje en / of bijvoorbeeld een lekker bordje met tapa’s? Ook in dat geval ben je in de wijk Santa Cruz zonder meer aan het juiste adres! Enkele bezienswaardigheden die je in deze wijk terug kan vinden zijn het Real Alcázar evenals de Giralda.

San Pablo Santa Justa

De wijk San Pablo Santa Justa is terug te vinden ten oosten van het historisch centrum van de stad Sevilla. Voor mensen die er voor kiezen om met de trein naar Sevilla af te reizen is deze wijk één van de eerste kennismakingen met de stad. Het is namelijk hier dat ook het treinstation Santa Justa is terug te vinden. In het verleden was deze wijk overigens ook de plaats waar een Amerikaanse, militaire basis was gevestigd. Het is opvallend dat deze Amerikaanse invloeden tot op de dag van vandaag in bepaalde delen van de wijk nog steeds tastbaar aanwezig zijn. In principe behoren ook de wijken Fontanal-María Auxiliadora-Carretera de Carmona bij San Pablo Santa Justa.

San Pedro en Santa Catalina

San Pedro evenals Santa Catalina zijn twee wijken welke zijn terug te vinden in het historisch centrum van Sevilla. Je kan in deze wijken heel wat prachtige, oude architectuur terugvinden. Bovendien zijn er ook heel wat prachtige kerken te ontdekken. Verspreid over de wijken San Pedro evenals Santa Catalina zijn ook tal van pleintjes terug te vinden. Het gaat hierbij niet alleen om het Plaza de San Pedro, maar ook om het Plaza del Cristo de Burgos. Net als in andere wijken van Sevilla zoals Santa Cruz is het mogelijk om hier lekker doorheen te kuieren.

Triana; één van de meest sfeervolle wijken van Sevilla

Last but not least is er nog de wijk Triana. Dit is één van de meest sfeervolle wijken van Sevilla. Dit is niet alleen te wijten aan de flamenco dans, maar ook aan de vele gezellige tapasbarretjes evenals aan de zigeuners die er hun intrek hebben genomen. Wanneer je door deze wijk loopt zal je ze overal aantreffen. Triana staat er verder om bekend een echte arbeiderswijk te zijn welke over een zeer diepgewortelde geschiedenis beschikt. De wijk Triana wordt nagenoeg volledig omgeven door water. Dit heeft er in het verleden voor gezorgd dat de stad meermaals is komen te overstromen. Wat een bezoek aan Triana extra interessant maakt is de aanwezigheid van verschillende overblijfselen uit de Romeinse tijd. Deze maken de wijk zomaar even op cultureel en historisch vlak extra waardevol.