08-12-2019 :: Voetbalwedstrijd in Sevilla bijwonen: zo doe je dat!

Sevilla staat er niet alleen om bekend een zeer bezienswaardige stad te zijn, daarnaast is ze ook nog eens de thuisbasis van één van de beste voetbalploegen van Spanje. De voetbalploeg speelt in het Ramón Sánchez Pizjuán stadion. Het stadion werd gebouwd in het jaar 1954. Voor de realisatie van het stadion werd een wedstrijd georganiseerd. Het winnende ontwerp van de wedstrijd zou uiteindelijk gerealiseerd worden en zo geschiedde het ook. Uiteindelijk was het, het ontwerp van Manuel Muñoz welke werd verkozen als beste ontwerp. Dat hij uiteindelijk als winnaar uit de bus is gekomen is niet zo vreemd te noemen. Hij was eerder namelijk ook reeds verantwoordelijk voor de realisatie van het Santiago Bernabeu stadion in Madrid.

Hoe het Ramón Sánchez Pizjuán stadion bereiken?

Het Ramón Sánchez Pizjuán stadion beschikt over een capaciteit van 45.000 toeschouwers. Het stadion is relatief eenvoudig te bereiken vanuit het oude centrum van de stad. Het stadion is te bereiken na ongeveer een half uurtje lopen. Wil je liever niet te voet naar het stadion? In dat geval kan je er ook voor kiezen om metrolijn 1 te nemen. Deze voert je naar het Nervion Station waarna je vervolgens de bus kan nemen. Voor wat het nemen van de bus betreft kan je gebruikmaken van de lijnen C2, 5, 22, 23, 24, 27, 29, 32, B3 en B4. De adresgegevens van het voetbalstadion zijn de volgende:

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán
Calle Sevilla Fútbol Club
41005 Sevilla

Tickets boeken voor een wedstrijd van Sevilla FC

Wil je graag tijdens je verblijf in Sevilla ook een wedstrijd bijwonen van Sevilla FC? In dat geval zal je daarvoor natuurlijk kaartjes moeten kopen. Het aankopen van tickets voor een voetbalwedstrijd kan op verschillende manieren gebeuren. Zo kan je er voor kiezen om de kaartjes online aan te kopen via de website van de voetbalploeg, maar is het eveneens mogelijk om ze in het stadion zelf te kopen. Dit kan vanaf ongeveer een week vooraleer de wedstrijd plaats zal vinden. Je dient er wel rekening mee te houden dat de prijs van tickets aanzienlijk kan variëren. Standaard liggen de kosten tussen de 25 en 60 euro per ticket. Komt er een topploeg als FC Barcelona of Real Madrid op bezoek? Dan liggen die kosten een stuk hoger. Ook wanneer Sevilla FC in de Champions League speelt kunnen de kosten aanzienlijk hoger uitvallen. Tickets voor de Europa League zijn doorgaans een flink stuk goedkoper.

Ontdek het stadion met een begeleide tour!

Wil je het stadion van Sevilla FC graag bezoeken wanneer er geen voetbalwedstrijd wordt gespeeld? Ook dat is uiteraard mogelijk. Het is zo dat er een fantastische tour doorheen het voetbalstadion wordt aangeboden voor voetbalfans. Tijdens het ondernemen van een dergelijke tour is het niet alleen mogelijk om te ontdekken waar de spelers zich omkleden, maar ook waar zich de kamer met alle trofeeën bevindt. Wil je graag even het veld oplopen van dit legendarische stadion waar Sevilla het regelmatig in opneemt tegen onder meer Real Madrid en FC Barcelona? Ook dat is tijdens een tour perfect mogelijk. De kostprijs voor het ondernemen van een tour doorheen het stadion bedraagt voor volwassenen 12 euro. Voor kinderen tussen 5 en 14 jaar liggen de kosten op 7 euro. Kinderen jonger dan 5 jaar mogen de stadiontour gratis meemaken.