Uitgaan in Sevilla

Sevilla staat er om bekend een uitermate levendige stad te zijn. Dit geldt zeker ook voor het nachtleven van de stad. Uitgaan in Sevilla kan je onder meer doen in de plaatsen Alameda de Hercules, Calle Betis, Isla la Cartuja, vlakbij Parque Maria Luisa en Plaza de Armas. Wil jij ook graag lekker stappen in Sevilla tijdens jouw vakantie? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat het uitgaansleven zich vooral in de straten afspeelt. Dit geldt niet in het minst voor tijdens de zomermaanden. Pas laat op de avond beslissen mensen om ergens binnen te stappen. Dit neemt niet weg dat er ook enkele uitstekende discotheken in Sevilla zijn terug te vinden.

Uitgaan in Sevilla

Wat zijn de beste discotheken van Sevilla?

Dat een belangrijk deel van het uitgaansleven zich hoofdzakelijk op straat afspeelt betekent zeker niet dat je hier geen goede discotheken terug kan vinden, in tegendeel. De discotheken van Sevilla staat er zelfs om bekend enkele van de beste te zijn van de regio. We laten je alvast graag kennismaken met enkele absolute toppertjes van formaat.

1.) De discotheek Abril Sevilla

Abril Sevilla is een razend populaire discotheek welke haar inspiratie heeft gehaald bij de clubs van New York van de jaren ’80. Niet alleen wordt er in deze discotheek in Sevilla veelvuldig gebruik gemaakt van meerdere schermen, daarnaast komen hier regelmatig enkele uitstekende dj’s spelen. De Abril Sevilla discotheek beschikt over verschillende ruimtes die samen een capaciteit hebben van ongeveer 800 man. De Abril Sevilla discotheek is gelegen aan de Calle Luis Montoto 118 in Sevilla.

2.) De discotheek Antique Theatro

Heb je zin om te gaan stappen in Sevilla in een bijzondere discotheek welke beschikt over een enorme capaciteit? In dat geval ben je in de discotheek Antique Theatro aan het juiste adres. Binnen in de discotheek kan je niet alleen een Griekse stijl opmerken, bovendien is er ook gekozen voor een antieke inrichting. De discotheek biedt in totaal plaats voor ongeveer 1000 personen. Er is ook een VIP-ruimte voorzien welke een capaciteit heeft voor zo’n 200 mensen. De discotheek Antique Theatro in Sevilla is gelegen aan de Calle Matemáticos Rey Pastor y Castro.

3.) De discotheek B3

Wil je graag lekker stappen in Sevilla in een moderne en uiterst trendy discotheek? In dat geval ben je bij B3 aan het juiste adres! Deze discotheek beschikt over twee verdiepingen waar in totaal drie verschillende ruimtes op zijn terug te vinden. Elke ruimte beschikt over diens eigen thema, inclusief muziek welke aan dat thema is aangepast. Bovendien kan er ook worden vastgesteld dat er regelmatig interessante artiesten komen optreden in de discotheek. Het enige nadeel van de B3 discotheek? Dat ze wel even buiten het centrum van de stad is gelegen…

4.) De discotheek Babilonia

Een bijzonder mooie discotheek in Sevilla luistert naar de naam Babilonia. Deze moderne discotheek beschikt over een Aziatisch getint karakter. Dit karakter uit zich onder meer onder de vorm van het ontbreken van veel muren. Deze discotheek is werkelijk zeer sfeervol ingericht met witte gordijnen evenals kaarsen en prachtige planten. In deze discotheek zijn in totaal vier bars terug te vinden evenals een speciale VIP-kamer. Je kan deze discotheek terugvinden aan de Avenida de García Morato.

Waar rekening mee houden bij uitgaan in Sevilla?

Wil je graag uitgaan in Sevilla? Dan zijn er best een aantal zaken waar je maar beter rekening mee kan houden. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat de meeste discotheken in Sevilla zijn geopend van 23h00 tot 07h00. In het merendeel van de discotheken begint het echter pas echt druk te worden vanaf zo’n 02h00 ‘s nachts.

Een ander aandachtspunt heeft betrekking tot de dresscode welke wordt gehanteerd door menig aantal discotheken in Sevilla. Wil je dus niet het risico lopen om te worden geweigerd? Dan kies je maar beter voor nette kleding. Trek je tijdens de zomer naar Sevilla? Hou er dan rekening mee dat de schouders in menig aantal clubs moeten worden bedekt.

Hoeveel kost stappen in Sevilla?

Sevilla mag dan op zich misschien niet meteen de duurste stad zijn van Spanje (in tegendeel), dit neemt niet weg dat de drankjes in de discotheken van de stad behoorlijk prijzig zijn. Een drankje kan je dan ook in de praktijk al snel zo’n slordige 7 euro (of meer) kosten. Mede omwille van deze reden geven heel wat Spanjaarden er de voorkeur aan om eerst in een kleine kroeg iets te gaan drinken. Vervolgens zakken ze pas (veel) later op de avond af naar één van de discotheken in Sevilla. Ook steeds meer toeristen blijken dit voorbeeld inmiddels te volgen.