Restaurants Sevilla

Sevilla staat er om bekend een ware topper te zijn voor levensgenieters. Deze stad is dan ook niet voor niets de absolute bakermat van de tapas. Tijdens een bezoek aan Sevilla of een verblijf in deze stad kan je dan ook  beslist niet om de tapas restaurants heen, in tegendeel. Wat is nu echter het beste tapas restaurant van Sevilla en welke andere eetgelegenheden mag je zeker niet over het hoofd zien? Je ontdekt het allemaal op deze pagina!

Restaurants Sevilla

Een ruime keuze aan uitstekende restaurants in Sevilla

Het is algemeen bekend dat Sevilla een stad is van clichés. Dit bedoelen we in de best mogelijke zin van het woord. Nagenoeg alle clichés die je kent over Spanje zijn hier tastbaar aanwezig. Dit betekent evenwel niet dat je hier uitsluitend een Spaanse keuken aantreft. Verschillende restaurants in Sevilla biedt een zeer internationale keuken aan welke dan ook voor ieder wat wils te bieden heeft.

Een Italiaans restaurant in Sevilla

Een mooi voorbeeld van een bovenstaand restaurant is ‘Da Pino’. Het betreft hier een Italiaans restaurant welke niet alleen zeer gezellig is, maar ook nog eens over een erg mooie kaart beschikt. Je kan er voor kiezen om hier je favoriete pizza te bestellen of een lekkere pasta. Ben jij eerder fan van een goed stukje vlees? Ook dat is mogelijk. Da Pino serveert je namelijk ook met plezier een lekker biefstuk. Ben jij dus helemaal verzot op de Italiaanse keuken? Dan hoef je deze tijdens je citytrip naar Sevilla absoluut niet te missen, in tegendeel!

Een culinair aandoende bistro

Verspreid over de stad zijn menig aantal restaurants terug te vinden die beschikken over één of meerdere Michelin sterren. Er zijn echter ook eetgelegenheden die zo’n ster niet hebben, maar toch over een verrassend culinair karakter beschikken. Een mooi voorbeeld van zo’n eetgelegenheid is ‘Mama Bistro’. Niet alleen oogt deze bistro bijzonder sfeervol, daarnaast wordt er zeer veel zorg besteed aan de presentatie van de gerechten. Dit bovendien ook nog eens tegen vrij democratische prijzen!

Michelin restaurants in Sevilla

Dat Sevilla haar bezoekers en inwoners op gastronomisch heel wat moois te bieden heeft blijkt eveneens uit de aanwezigheid van het ‘Eslava’ restaurant. Dit restaurant prijkt sinds jaar en dag in de Michelingids waardoor ze een uitermate kwalitatieve keuken weet aan te bieden. Wil je graag op culinair niveau kunnen genieten van enkele van de beste tapas van de stad? Dan mag een bezoek aan het Eslava restaurant absoluut niet op je planning ontbreken!

3 leuke tips voor restaurants in Sevilla

Het aanbod met restaurants in Sevilla is werkelijk ongelofelijk groot. Dit zorgt er voor dat menig aantal mensen niet weten waar te beginnen. Door rekening te houden met jouw persoonlijke voorkeuren zal je in ieder geval meteen een bepaalde selectie kunnen maken. Kom je er dan nog steeds niet uit? Dan kunnen de onderstaande 3 tips interessant zijn om te ontdekken!

1.) Hops and Dreams

Een eerste restaurant in Sevilla welke bij Belgen zeker in de smaak zal vallen is ‘Hops and Dreams’. Dit restaurant is wel even buiten het toeristische centrum gelegen waardoor je er vooral heel wat locals zal aantreffen. Dit neemt evenwel niet weg dat je hier kan genieten van de lekkerste tapas die Sevilla te bieden heeft. Bovendien moet de indrukwekkende bierkaart ook beslist niet onderdoen voor een typisch Belgisch restaurant. Beslist een aanradertje dus!

2.) Akashito

Werkelijk een absolute topper van formaat voor mensen die houden van de Aziatische keuken. Er wordt algemeen gesteld dat Akashito er voor heeft gezorgd dat Japans eten populair is geworden in Sevilla. Dit kunnen we ook best voorstellen. Dit restaurant biedt niet alleen topkwaliteit eten, maar ook een uitstekende service op maat van de gasten. Let wel, het aantal zitplaatsen in Akashito is zeer beperkt. Dit niet alleen buiten, maar ook binnen. Wil je graag tijdens je verblijf in Sevilla gaan eten in het Akashito restaurant? Dan kan je dus maar beter op tijd reserveren!

3.) La Terazza de Eme

Wil je graag lekker kunnen genieten van een cocktail evenals de meest eigentijdse, kwalitatieve hapjes? In dat geval ben je bij het La Terazza de Eme aan het juiste adres. Dit is echter niet alles. Wat dit terras namelijk extra aantrekkelijk maakt is het uitzicht waarover je beschikt. Dit uitzicht op de statige kathedraal is ronduit indrukwekkend en zorgt er voor dat menig aantal toeristen hier met veel plezier terugkomen. In het bijzonder de uitnodigende lounge zorgt er voor dat dit terras eigenlijk niet hoeft onder te doen voor bijvoorbeeld een hippe rooftopbar in een stad als New York. Eén ding staat vast, een bezoek aan het La Terazza de Eme is zonder meer de moeite waard. Dit terras is overigens het hele jaar door geopend.

Wat is het beste tapas restaurant van Sevilla?

Wat nu precies het beste tapas restaurant van Sevilla is, is natuurlijk niet zomaar aan te geven. Dit is het gevolg van het feit dat ook persoonlijke voorkeur op dit vlak een niet onbelangrijke rol speelt. Buiten het Eslava restaurants welke algemeen bekend staat als één van de beste tapas restaurants van Sevilla (maar ook één van de duurste) is het eveneens mogelijk om een bezoek te brengen aan één van de volgende eetgelegenheden:

  • La Bartola;
  • Uno de Delicias;
  • Bar Alfalfa;
  • Bar Triana;
  • La Brunilda;

Wanneer je een bezoek hebt gebracht aan de bovenstaande restaurants zal je meteen voor jezelf kunnen uitmaken wat nu exact voor jou het beste tapas restaurant van Sevilla is.

Tip! Restaurant Baco in Sevilla!

Tegenwoordig delen heel wat mensen die een bepaald restaurant in Sevilla hebben bezocht uiteraard maar wat graag hun ervaring. Dat is goed, want op deze manier kan je er voor zorgen dat je tijdens je verblijf in Sevilla niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Wanneer het aankomt op restaurants in Sevilla kan er worden vastgesteld dat bepaalde eetgelegenheden over een aanzienlijke populariteit beschikken bij reizigers. Eén van deze restaurants is het Restaurant Baco Borbolla in Sevilla. Dit restaurant biedt een ruime waaier aan de lekkerste tapas aan en is bovendien slechts gelegen op 0,4 kilometer van de Plaza de España. Ook vegetariërs zijn hier overigens aan het juiste adres!