Luchthaven Sevilla

De prachtige stad Sevilla beschikt uiteraard over haar eigen, internationale luchthaven. Deze luchthaven is terug te vinden ten oosten van de stad. De internationale luchthaven van Sevilla staat er om bekend uitstekend bereikbaar te zijn. Vanuit het westen kan je Sevilla Airport bereiken vanuit Sevilla en Huelva terwijl ze vanuit het oosten bereikbaar is via Cordoba. Neem je de afslag 532 of afslag 533 van de snelweg A-4/E-5? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat je de parkeerplaatsen van de luchthaven op zomaar even minder dan één minuut van de afslag in kwestie kan bereiken.

Op welke afstand is Sevilla Airport gelegen?

Verblijf je in het centrum van Sevilla zoals dat eigenlijk geldt voor de meeste toeristen? Dan zal je natuurlijk graag willen weten hoeveel de afstand bedraagt van de luchthaven van Sevilla naar het centrum van de stad. Sevilla Airport is gelegen op een afstand van ongeveer 10 kilometer ten opzichte van het centrum. Dit betekent concreet dat je rekening dient te houden met een gemiddelde reistijd van tussen de 15 & 20 minuten.

De terminals van Sevilla Airport

Wanneer je aankomt op de luchthaven van Sevilla zal je kunnen vaststellen dat deze over een grote terminal beschikt. Deze terminal is opgedeeld in twee verdiepingen. Op de benedenverdieping is de aankomsthal terug te vinden terwijl de vertrekhal zich op het bovenste niveau bevindt. In de vertrekhal zijn er in totaal 35 check-in desks terug te vinden. In totaal beschikt de luchthaven van Sevilla over 11 verschillende boarding gates.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen op de luchthaven van Sevilla?

Wanneer je een vlucht wenst te boeken naar Sevilla Airport spreekt het voor zich dat je altijd even goed zal willen bekijken met welke luchtvaartmaatschappijen dit allemaal mogelijk is. Op dit vlak kan je een keuze maken uit zowel gewone luchtvaartmaatschappijen als zogenaamde low cost airlines. De luchtvaartmaatschappijen die op Sevilla Airport vliegen zijn dan ook:

  • Brussels Airlines;
  • Transavia;
  • Ryanair;
  • Vueling;
  • Lufthansa;

Wil je graag meteen kunnen achterhalen wat het actuele aanbod is met vluchten naar Sevilla Airport? Zou je bovendien ook graag meteen willen ontdekken welke luchtvaartmaatschappijen nu precies de voordeligste vluchten naar de luchthaven van Sevilla aanbieden? In dat geval kan het de moeite waard zijn om daarvoor gebruik te maken van Cheaptickets.be. Zo kan je zomaar een mooi bedrag besparen op jouw vlucht naar Sevilla Airport!

Een auto huren op de luchthaven van Sevilla

Wil je een auto huren vanaf de luchthaven? Lees hier alles over huren huren van een auto in Sevilla.

Parkeren op Sevilla Airport

Op de luchthaven van Sevilla kan je een keuze maken tussen verschillende parkings om je (huur)auto op achter te laten. Zo is er het short and medium-term car park P1, maar is er ook het long-stay car park P2. Allebei deze parkeerplaatsen zijn terug te vinden op geringe afstand van de terminal. Vanaf P1 moet je rekening houden met ongeveer 2 minuten lopen. Vanaf P2 ben je gemiddeld zo’n 4 minuten onderweg. Alle parkeerplaatsen welke deel uitmaken van Sevilla Airport zijn overdekt. Een volledig overzicht van de parkeertarieven van de luchthaven van Sevilla is hier terug te vinden.

Met de bus van Sevilla airport naar het centrum

Heel wat reizigers die vliegen op Sevilla airport kiezen er voor om met de bus naar het centrum te reizen. Het gaat hierbij om bussen die worden ingelegd door de vervoersmaatschappij Tussam. De eindhalte van deze bussen is het busstation welke luistert naar de naam ‘Estación Plaza de Armas’. Deze is gelegen ten westen van het stadscentrum. Het is uiteraard ook mogelijk om tijdens de route eerder uit te stappen. Zo houdt de bus eveneens halt bij het treinstation ‘Estación Santa Justa’. Ga je wel met de bus zelf tot in het centrum van Sevilla? In dat geval zal je afhankelijk van de locatie van je accommodatie moeten uitstappen bij één van deze haltes:

  • Paseo de Las delicias;
  • Marqués de Paradas;

Wanneer je de bus neemt vanaf Sevilla airport dien je uiteraard rekening te houden met een langere reistijd. Deze reistijd bedraagt dan ongeveer 40 minuten. In principe wordt het omwille van deze reden aangeraden om de voorkeur te geven aan het busstation welke zich bevindt bij het centraal station. Wanneer je de bus van hieruit neemt duurt een rit naar het oostelijke deel van Sevilla centrum immers slechts 25 tot 30 minuten. Moet je niet in het oostelijke deel van Sevilla zijn? Dan is deze route wellicht minder interessant.

Met een taxi van Sevilla Airport naar het centrum van de stad?

Heb je geen auto gehuurd en wil je ook liever geen gebruikmaken van het openbaar vervoer? In dat geval kan je uiteraard ook altijd een taxi huren. Bij de aankomsthal zijn voldoende taxi’s terug te vinden die je kunnen vervoeren naar het centrum van de stad. Een taxirit neemt gemiddeld zo’n 15 minuten in beslag en kost doorgaans ongeveer 22,20 euro. Je moet er wel rekening mee houden dat de tarieven voor de taxi’s duurder worden naarmate het later wordt. Na 21h00 liggen de kosten bijvoorbeeld hoger. Dit geldt eveneens voor weekends en feestdagen. Wil je graag kunnen rekenen op een echt voordelige taxirit naar het centrum van Sevilla? Dan is het een warme aanrader om je taxi op voorhand te reserveren.