Klimaat Sevilla

Wanneer je van plan bent om op vakantie te gaan naar Sevilla zijn er heel wat zaken waar je rekening mee zal willen houden. Het klimaat van Sevilla is daar één van. Op dit vlak hoef je, je als reiziger echter eigenlijk nergens zorgen om te maken. Het klimaat in Sevilla staat er namelijk om bekend een citytrip het hele jaar door zonder problemen mogelijk te maken. Wil jij graag meer te weten komen over het klimaat waar je in Sevilla mee te maken zal krijgen? Dat is mogelijk hier op deze pagina!

Welk klimaat in Sevilla?

Het klimaat in Sevilla is een mediterraan klimaat. Dit betekent dat de zomer heet en droog is terwijl de temperaturen ook in de wintermaanden zelden stevig onderuit gaan. Het mediterraan klimaat van Sevilla in Spanje zorgt er voor dat je tijdens de zomermaanden niet zelden wordt geconfronteerd met waarden van boven de 40 graden. In de winter liggen de gemiddelde maximumtemperaturen nog steeds makkelijk tussen de 15 en 20 graden. De maanden september en oktober kenmerken zich vaak door het opduiken van onweerswolken. Deze worden echter doorgaans altijd weer opgevolgd door mooi en zonnig weer.

Hoeveel neerslag valt er op jaarbasis in Sevilla?

Wanneer je de vele bezienswaardigheden van Sevilla wil gaan ontdekken spreekt het voor zich dat je  dit niet zal willen doen in een regenjas. Heel wat mensen die op vakantie gaan naar Sevilla stellen zich dan ook de vraag wanneer nu precies de meeste neerslag valt. Voor Sevilla geldt dat er op jaarbasis in totaliteit slechts zo’n 500 millimeter neerslag valt. Dit gebeurt doorgaans altijd onder de vorm van regen. Sneeuwen doet het in Sevilla in principe nooit en ook hagel is hoogst uitzonderlijk. Tijdens de winter kan er sprake zijn van één op de drie dagen met (lichte) neerslag. In de zomermaanden regent het eigenlijk niet of nauwelijks in deze bezienswaardige stad.

Wat is de beste reistijd voor een bezoek aan Sevilla?

Wanneer je de beschikbare klimaatinfo over Sevilla bekijkt welke door de jaren heen is verzameld vallen er een aantal zaken op. In principe is het mogelijk om Sevilla het hele jaar door te bezoeken. De neerslaghoeveelheden waar je doorheen het jaar rekening mee dient te houden zijn dan ook steeds erg beperkt. De herfst en de winter zijn traditioneel de natste maanden. Zelfs dan is Sevilla bezoeken echter nog steeds zonder probleem mogelijk.

Menig aantal reizigers stellen dat de beste periode voor een bezoek aan Sevilla de zomer is. Uiteraard zijn de maanden juni, juli en augustus toeristische toppers. Dit gezegd zijnde moet je wel rekening houden met de vaak erg hete temperaturen. De gemiddelde temperaturen voor deze zomermaanden zijn dan ook de volgende:

 • Juni kent een gemiddelde temperatuur van 33 graden;
 • Juli kent een gemiddelde temperatuur van 37 graden;
 • Augustus kent een gemiddelde temperatuur van 37 graden;
 • September kent een gemiddelde temperatuur van 32 graden;

Natuurlijk is het fijn wanneer je tijdens een vakantie naar Spanje kan genieten van heel wat zon, maar voor een bezoek aan de vele bezienswaardigheden zijn waarden die tegen de 40 graden aantikken toch wel vrij stevig. Mede omwille van deze reden wordt er vaak aangegeven dat de beste periode om naar Sevilla af te reizen de volgende maanden zijn:

 • April met een gemiddelde temperatuur van 23 graden;
 • Mei met een gemiddelde temperatuur van 27 graden;
 • Oktober met een gemiddelde temperatuur van 27 graden;

De kans op neerslag mag dan (zeker in de maand oktober) een stukje groter zijn, toch zijn de waarden zeker niet van die mate dat een vakantie naar Sevilla in deze periode ondernemen niet interessant is, in tegendeel. Uiteraard zal je uiteindelijk voor jezelf moeten zien uit te maken in welke periode een vakantie naar Sevilla voor jou nu precies het interessantst is.

Wat met de overige maanden van het jaar?

Sevilla staat er eveneens om bekend een leuke bestemming te zijn voor tijdens de wintermaanden. Van november tot en met maart is het in de stad een stuk rustiger. Dit resulteert onder andere in kleinere rijen aan de belangrijkste bezienswaardigheden. Ook de wintermaanden kunnen zeker een interessante periode zijn om Sevilla te bezoeken. We hebben ook de gemiddelde temperaturen in deze maanden even voor jou op een rijtje gezet:

 • November met een gemiddelde temperatuur van 19 graden;
 • December met een gemiddelde temperatuur van 17 graden;
 • Januari met een gemiddelde temperatuur van 15 graden;
 • Februari met een gemiddelde temperatuur van 16 graden;
 • Maart met een gemiddelde temperatuur van 19 graden;

De natste maand van het jaar is doorgaans de maand november. Dan valt er gemiddeld namelijk zo’n 51 mm regen. Zelfs tijdens deze natste maand van het jaar blijven de neerslaghoeveelheden in Sevilla dus erg beperkt.