15-12-2019 :: Fietsen door Sevilla: 3 tips!

Sevilla staat er om bekend één van de meest fietsvriendelijke steden te zijn van niet alleen Spanje, maar bij uitbreiding van heel Europa. Dit is onder meer het gevolg van het feit dat er verspreid over de stad zomaar even 120 kilometer aan fietspaden zijn terug te vinden. Deze fietspaden staan er om bekend niet alleen zeer veilig, maar ook erg ruim te zijn aangelegd. Het karakter van Sevilla als fietsstad heeft er bovendien voor gezorgd dat automobilisten door de jaren heen sterk gewend zijn geraakt aan de aanwezigheid van (veel) fietsers. Wil je dus met andere woorden graag fietsen tijdens je vakantie in het prachtige Sevilla? Dan behoort dat zeker en vast zonder probleem tot de mogelijkheden!

Tip 1: Ontdek de ‘vias verdes’

Een eerste tip voor mensen die Sevilla willen ontdekken met de fiets is om kennis te maken met de zogenaamde ‘Vías Verdes’. Het betreft hier oude treinbeddingen die zijn omgebouwd tot plaatsen waar je lekker in rond kan rijden. In totaal telt Spanje op moment van zo’n schrijven zo’n slordige 2100 kilometer aan wandel- evenals fietsroutes die de oude sporen volgen. Het volgen van de Vías Verdes zorgt er voor dat je op een leuke manier kennis kan maken met verschillende landschappen van het prachtige Spanje. Sevilla staat er om bekend heel wat van deze Vías Verdes te hebben waardoor je hier naar hartenlust kan fietsen. Met een beetje geluk kan je onderweg meteen ook enkele leuke bezienswaardigheden van je verlanglijstje afstrepen.

Tip 2: Maak gebruik van het SEVici fietssysteem

Ondanks het feit dat Sevilla met absolute zekerheid kan worden bestempeld als een absolute fietsstad moet het gezegd dat er de voorbije jaren kan worden vastgesteld dat er heel wat verhuurders van fietsen uit de stad zijn verdwenen. Heel wat mensen vinden dit een vreemde gewaarwording. Hoe kan het namelijk dat fietsenverhuurders massaal uit Sevilla vertrekken wanneer er zoveel locals en toeristen met veel plezier de fiets nemen om zich te verplaatsen doorheen de stad? Dat is het gevolg van de komst van SEVici. Het betreft hier een fietsensysteem welke het mogelijk maakt om op 250 verschillende plaatsen verspreid over Sevilla fietsen mee te nemen en terug te brengen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er gemiddeld per dag zo’n slordige 25.000 keer gebruik wordt gemaakt van fietsen die deel uitmaken van dit systeem. Let wel, een fiets kan per keer slechts 30 minuten worden gebruikt.

Tip 3: Neem deel aan een georganiseerde fietstocht

De derde en laatste tip heeft betrekking tot het feit dat je er goed aan doet om deel te nemen aan één van de georganiseerde fietstochten welke worden georganiseerd doorheen Sevilla. Ondanks het feit dat alleen Sevilla ontdekken per fiets een leuke bezigheid is kan het zeker de moeite waard zijn om te kunnen rekenen op de hulp evenals de kennis van een ervaren gids. Het mag dan ook duidelijk zijn, wil je graag op de meest optimale wijze het prachtige Sevilla verkennen met de fiets? Dan is het zonder meer een aanrader om dat te doen door middel van een georganiseerde fietstocht. Breng hiervoor zeker een bezoek aan de dienst van toerisme in de stad of boek vooraf al je fietstocht bij Baja Bikes. Bij hen kun je onder leiding van een gids per fiets de stad verkennen.