Museo de Bellas Artes

Kunstliefhebbers komen in Sevilla zonder meer aan hun trekken. Het zogenaamde Museo de Bellas Artes van Sevilla staat bijvoorbeeld algemeen bekend als het belangrijkste museum voor Schone Kunsten van heel Andalusië. Bij een bezoek aan het Museo de Bellas Artes zal je inderdaad kunnen vaststellen dat er hier een ronduit indrukwekkende collectie met schilderijen is terug te vinden. De waarde van deze werken zou er zelfs volgens experts voor zorgen dat het Museo de Bellas Artes na het Museo Nacional del Prado in Madrid het belangrijkste museum van het land is.

Museo de Bellas Artes Sevilla

Gelegen aan het Plaza del Museo

Het Museo de Bellas Artes is terug te vinden aan het Plaza del Museo. Deze is terug te vinden in het centrum van de stad. Tijdens een bezoek aan dit plein moet je niet alleen het Museo de Bellas Artes ontdekken, maar maak je ook kennis met het standbeeld van Bartolomé Esteban Murillo. Hij staat er om bekend één van de belangrijkste barokschilders te zijn welke Spanje ooit heeft gekend. Het museum voor schone kunsten van Sevilla staat niet alleen bekend omwille van de Sevillaanse barokwerken uit de zeventiende eeuw, maar ook omwille van de Andalusische schilderkunst uit de negentiende eeuw.

Indrukwekkende kunstcollectie

Bij het bekijken van de kunstcollectie van het Museo de Bellas Artes blijkt meteen dat er heel wat ronkende namen in terug te vinden zijn. Het gaat hierbij niet alleen om werken van Zurbarán en Murillo, maar ook om kunst van de hand van Valdés Leal, Lucas Valdés evenals Gonzalo Bilbao en Valeriano Bécquer. Bovendien zijn deze namen nog maar het puntje van de ijsberg. In de praktijk is de collectie van het Museo de Bellas Artes dan ook nog veel uitgebreider en diverser.

Wat zijn de belangrijkste werken van het Museo de Bellas Artes?
Veel mensen stellen zich de vraag wat nu precies de belangrijkste werken zijn welke zijn terug te vinden in het Museo de Bellas Artes. Het is behoorlijk lastig om hier een sluitend antwoord op te geven. Het is namelijk zo dat er in de collectie van het Museo de Bellas Artes heel wat werken zijn terug te vinden welke tegenwoordig een onschatbare waarde vertegenwoordigen. Enkele absolute topwerken uit de collectie van het museum zijn echter de volgende:

  • De San Hugo en el refectorio de los Cartujos van Francisco de Zurbarán;
  • De Virgen de la Servilleta van Bartolomé Esteban Murillo;
  • Las Cigarreras van Gonzalo Bilbao;

Heb je een bezoek gebracht aan het museum voor schone kunsten van Sevilla en heb je na afloop van je bezoek wel trek gekregen in een lekker hapje en een drankje? Dat is uiteraard geen probleem. Het Museo de Bellas Artes van Sevilla is namelijk terug te vinden midden in het centrum van de stad. Dit zorgt er voor dat je hier naar hartenlust een keuze kan maken uit tal van verschillende restaurants en bars. Een absolute aanrader om een hapje bij te gaan eten is in ieder geval het restaurant Al Medina.

Het Museo de Bellas Artes van Sevilla bezoeken

Een bezoek brengen aan het Museo de Bellas Artes in Sevilla is mogelijk van dinsdag tot en met zaterdag van 09h00 tot 20h30. Op zon- en feestdagen is het museum geopend van 09h00 tot 14h30. Opvallend is dat een bezoek aan dit museum gratis is voor inwoners van de Europese Unie. Voor bezoekers uit andere delen van de wereld wordt een toegangsprijs gevraagd van 1,50 euro.