Giralda

De Giralda van Sevilla staat bekend als één van de meest indrukwekkende monumenten van de stad. De klokkentoren beschikt over een hoogte van zo’n 104,5 meter en is mede daardoor één van de absolute herkenningstekens van Sevilla. De bouw van de Giralda vond plaats van het jaar 1184 tot het jaar 1195. De bouw gebeurde onder leiding van de emir al Mumin Abu Yacub. Op het moment dat ze werd gebouwd was ze de hoogste minaret ter wereld. Ben jij van plan om tijdens jouw vakantie in Sevilla de Giralda te bezoeken? Dan kan de informatie op deze pagina voor jou zonder meer de moeite waard zijn om te ontdekken.

Giralda Klokkentoren Sevilla

UNESCO Werelderfgoed

De Giralda is tegen de kathedraal van Sevilla aan gebouwd. Ze beschikt op vandaag over 25 klokken. De oudste klok dateert reeds uit het jaar 1400. In het jaar 1928 werd er voor gekozen om de toren de status van Spaans Nationaal Erfgoed te geven. Sinds het jaar 1987 zijn niet alleen de kathedraal van Sevilla, maar ook de Giralda klokkentoren opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het uitzicht vanaf de Giralda toren in Sevilla

Bij een bezoek aan de Giralda is het een absolute aanrader om de toren te beklimmen. Deze beklimming is op zich reeds behoorlijk bijzonder. Je gaat immers niet naar de toren door gebruik te maken van een trap, maar door middel van hellingen die zijn gecreëerd. Deze nemen je zo’n slordige 70 meter mee de hoogte in. In totaal bestaat de Giralda uit 35 verdiepingen. Eenmaal aangekomen boven in de Giralda ontvouwt zich het mooiste uitzicht over Sevilla. Vanaf diverse hoogtes beschik je niet alleen over een prachtig uitzicht op de stad, maar ook op haar buitenwijken. Ook de Guadalquivir evenals de monumenten zijn van hieruit perfect te aanschouwen.

Het beeld van de Giralda in Sevilla

De Giralda heeft haar naam te danken aan het vier meter grote bronzen beeld dat op de top is terug te vinden. Dit beeld staat symbool voor de overwinning van het christelijke geloof en staat er om bekend mee te draaien met de wind. Dit betekent dat de Giralda eigenlijk kan worden bestempeld als een windwijzer. Jammer genoeg is het beeld dat tegenwoordig op de Giralda is terug te vinden niet meer het oorspronkelijke beeld van de minaret. Het beeld stamt immers af uit de zestiende eeuw en vervangt het originele exemplaar welke jammer genoeg verloren is gegaan bij een aardbeving in het jaar 1356.

Openingstijden van de Giralda

Wil je graag een bezoek brengen aan de Giralda? In dat geval moet je natuurlijk rekening houden met bepaalde openingstijden. Van maandag tot en met zaterdag is de Giralda geopend van 11h00 in de ochtend tot 17h00 in de namiddag. Op zondag is de Giralda te bezoeken van 14h30 tot 18h00.

Hoeveel kosten Giralda tickets?

Wil je graag tickets voor Giralda in Sevilla kopen? De normale kostprijs voor het ticket bedraagt 8 euro. Voor gepensioneerden en voor studenten geldt een gereduceerd tarief. Studenten tot aan de leeftijd van 26 jaar kunnen hun tickets kopen aan een kostprijs van slechts 2 euro. Kinderen tot aan de leeftijd van 16 jaar kunnen de Giralda gratis bezoeken.

Er zijn ook diverse tours waarbij Giralda een onderdeel is van de tour. Je kunt hieronder direct je tickets boeken voor deze tours. Hiermee bespaar je niet alleen geld, maar zeker ook veel tijd omdat je niet in een lange rij hoeft te staan voor de tickets.