Casa de Pilatos

Sevilla staat er om bekend menig aantal prachtige paleizen te huisvesten. Eén van de ongetwijfeld mooiste paleizen van de stad is echter ‘Casa de Pilatos’. Het betreft hier een typisch Andalusisch paleis welke toch beschikt over een mix van Italiaanse Renaissance evenals Spaanse Mudéjar stijlen. Deze mix lijkt misschien een tikkeltje gewaagd, maar het eindresultaat weet zowel vriend als vijand te verbazen. Het mag dan ook duidelijk zijn, een bezoek aan het Casa de Pilatos in Sevilla mag zeker niet op je planning ontbreken! We laten je er op deze pagina alvast kennis mee maken.

Casa de Pilatos

De geschiedenis van Casa de Pilatos

Laat ons in eerste instantie even een blik werpen op de mooie geschiedenis van het Casa de Pilatos. Het paleis werd gebouwd in opdracht van Don Pedro Enriquez aan het einde van de vijftiende eeuw. Vervolgens heeft hij er samen met zijn vrouw Catalina de Ribera en zijn zoon Fadrique Enriquez zijn intrek in genomen. Helaas werd het paleis niet helemaal voltooid tijdens het leven van Don Pedro Enriquez en was het uiteindelijk zijn zoon die, die taak voor zijn rekening heeft genomen.

Het was vooral de pelgrimstocht welke hij aflegde in het jaar 1519 naar Jeruzalem die hem hierbij heeft geïnspireerd. De naam Casa de Pilatos werd eveneens niet zomaar gekozen. Er kan immers worden vastgesteld dat de afstand van diens woning naar Templete de la Cruz del Campo dezelfde afstand is als degene die geldt tussen de ruïnes van het rechthuis en de berg Golgota. Deze laatste staat er uiteraard om bekend de berg te zijn waar Jezus aan het kruis heeft gehangen.

Ontdek de prachtige Azulejos in Casa de Pilatos in Sevilla

Als er één iets is wat we van het Casa de Pilatos in Sevilla kunnen zeggen, dan is het wel dat ze werkelijk indrukwekkend is gebouwd. Niet alleen het bouwwerk op zich is een streling voor het oog, dit geldt eveneens voor de tuinen die deel uitmaken van het complex. De zogenaamde Azulejos zijn in de praktijk zoveel meer dan alleen maar tegels, het is eerder een soort van kunst. Deze kunstvorm is niet alleen vast te stellen in het Spaanse Andalusië, maar ook in onder meer Portugal. Het betreft hier in principe keramieke tegels welke vaak zijn voorzien van kleine schilderijtjes die tot stand komen door het gebruik van een blauwe verf. Het zijn de Moren die er in eerste instantie voor kozen om deze kunstvorm naar Spanje te brengen vanuit het Perzische Rijk.

Ontdek ook de prachtige tuinen!

Niet alleen het interieur van Casa de Pilatos is een streling voor het oog. Dit geldt eveneens voor de prachtige tuinen. In de tuinen geniet je niet alleen van heel wat natuurpracht, ook de geuren die haar hangen zijn een streling voor je zintuigen. Wil je graag even kunnen vluchten uit de hectiek van de stad? Dan lenen de tuinen van het Casa de Pilatos zich daar uitstekend voor!

Casa de Pilatos Tickets kopen

Het Casa de Pilatos in Sevilla gratis bezoeken is helaas niet mogelijk. Voor dit statige paleis wordt dan ook een toegangsprijs gevraagd van 8 euro voor wie het volledige paleis wil bezoeken. Het is eveneens mogelijk om uitsluitend de begane grond te ontdekken. Geef je hier de voorkeur aan? Dan kan je de Casa de Pilatos tickets kopen tegen een korting van 2 euro. De toegangsprijs voor de tickets bedraagt dan 6 euro in plaats van 8 euro.

Het is ook mogelijk om een ticket te kopen voor een rondleiding waarbij je niet in de rij bij de kassa hoeft te staan. Je kunt het ticket hier direct kopen.

Wat zijn de Casa de Pilatos openingstijden?

De openingstijden die gelden voor het Casa de Pilatos zijn afhankelijk van de periode in het jaar. Van april tot en met oktober zijn de openingstijden afgestemd op het hoogseizoen. Dit betekent dat het paleis van maandag tot en met zondag te bezoeken is van 09h00 tot 19h00. Let wel, 22 april vormt hier een uitzondering op. Op deze dag is het paleis immers slechts geopend van 09h00 tot 14h00. Ga je in de periode van november tot en met maart het Casa de Pilatos bezoeken? Dan is dat mogelijk van maandag tot en met zondag van 09h00 tot 18h00.