Bezienswaardigheden Sevilla

De populariteit van Sevilla is de voorbije jaren sterk toegenomen. Daar zijn best wel wat goede redenen voor aan te geven. Volgens velen is Sevilla namelijk niet alleen de mooiste stad van Spanje, maar ook één van de mooiste steden van Europa. Deze historische stad kenmerkt zich dan ook door een stijl die als het ware een samensmelting is van de typisch Spaanse cultuur met Arabische invloeden. Ga jij ook op vakantie naar Sevilla en zou je graag kennis willen maken met de belangrijkste bezienswaardigheden die deze stad voor jou in petto heeft? Wacht dan niet langer en ontdek op deze pagina de bezienswaardigheden die in Sevilla en omgeving zijn terug te vinden!

1.) De Alcázar van Sevilla

De eerste bezienswaardigheid die iedereen tijdens een bezoek aan Sevilla gezien moet hebben is natuurlijk de ‘Alcázar van Sevilla’. Deze behoort met recht en rede tot de mooiste bezienswaardigheden welke er in Sevilla zijn terug te vinden. Dit historische, koninklijk paleis is dan ook een prachtig voorbeeld van de veelgeprezen Mudejar architectuur. Tot op de dag van vandaag wordt een stuk van dit paleis gebruikt door de Spaanse koninklijke familie. Het overige deel kan worden bezocht. Dit geldt onder meer voor de prachtige binnenplaats ‘patio de las Doncellas’. Ook de tuinen van de Alcázar van Sevilla zijn te bezoeken. Op regelmatige tijdstippen worden er in het Alcázar van Sevilla interessante exposities georganiseerd.

Lees hier alle informatie over de Alcázar van Sevilla.

2.) De Maria de la Sede kathedraal

De tweede bezienswaardigheid in Sevilla die je niet mag missen is de ‘Kathedraal Maria de la Sede’. Dit prachtige, gotische bouwwerk kenmerkt zich door een lengte van 127 meter en een breedte van 83 meter. Heel wat kenners zijn het er met elkaar over eens dat dit het grootste gotische kerkgebouw op deze planeet is. Niet alleen de buitenkant is indrukwekkend, hetzelfde geldt eveneens voor het interieur van deze kathedraal. Je vindt in het interieur niet alleen tal van glasschilderingen terug, daarnaast zijn er ook prachtige altaarstukken evenals grafmonumenten te bezichtigen. Ook de vele schilderijen evenals de werkelijk oogverblindend mooie houtsnijwerken die aanwezig zijn zorgen er voor dat dit werkelijk een magistrale kathedraal kan worden genoemd.

Lees hier alle informatie over de Kathedraal van Sevilla.

3.) De Giralda klokkentoren

Tussen de kathedraal Maria de la Sede en het plein ‘patio de los Naranjos’ in bevindt zich de bekende Giralda klokkentoren. Deze bezienswaardigheid is vooral ‘s avonds uitstekend te zien omdat ze dan prachtig wordt verlicht. Het bovenste gedeelte werd tijdens de zestiende eeuw aan de toren toegevoegd. In totaal zijn er in de toren maar liefst 25 verschillende klokken terug te vinden. De Giralda klokkentoren is uitgegroeid tot één van de meest populaire bezienswaardigheden in Sevilla, mede door het feit dat ze te bezoeken is. Een hellend pad zonder treden leidt je naar misschien wel het mooist denkbare uitzicht over de stad Sevilla!

Lees hier alle informatie over de Giralda Klokktentoren.

4.) De Joodse wijk ‘Santa Cruz’

Wie Sevilla zegt kan uiteraard niet om de Joodse wijk Santa Cruz heen. Deze wijk bevat enkele van de bekendste bezienswaardigheden van Sevilla. Het gaat hierbij niet alleen om de Kathedraal Maria de la Sede, maar ook om de Giralda klokkentoren. Het mooie van deze wijk is ook dat heel wat bezienswaardigheden gewoon te voet bereikbaar zijn. Denk hierbij onder meer aan:

  • Real Alcázar;
  • Calle Santa Maria La Blanca;
  • Jardines de Murillo;

Het loont in ieder geval de moeite om gewoon even lekker doorheen deze wijk te kuieren. Je ontdekt op deze manier in de smalle en knusse straten heel wat prachtige woningen die zijn opgetrokken in de typische, Andalusische bouwstijl. Is het mooi weer (en die kans is echt bijzonder groot)? In dat geval zijn er in deze wijk ook ruim voldoende terrasjes evenals restaurantjes terug te vinden om te genieten!

5.) Het Plaza de España

Verschillende bezienswaardigheden in Sevilla zijn eigenlijk prachtig vormgegeven pleinen. Dit geldt onder meer voor de Plaza de España. Dit plein beschikt over de vorm van een halve cirkel waar in het midden een mooie fontein staat te pronken. Aan de rand van het plein bevinden er zich tal van verschillende historische gebouwen. Het merendeel van deze gebouwen worden echter gebruikt door overheidsinstanties. Rond het plein bevindt er zich bovendien een strook met water wat bijdraagt aan het unieke, gezellige karakter van deze locatie. De statige uitstraling waar het Plaza de España over beschikt heeft er door de jaren heen voor gezorgd dat ze als decor heeft gediend voor menig aantal films. Zo was het plein onder meer te zien in de Star Wars II film ‘The Attack of the Clones’.

Lees hier alle informatie over Plaza de España.

Andere bezienswaardigheden in Sevilla om te ontdekken

Hoe interessant de bovenstaande bezienswaardigheden van Sevilla ook mogen zijn, dit is lang niet alles. Tijdens je bezoek aan deze stad zijn er dan ook nog heel wat andere culturele hoogtepunten om te ontdekken. Denk op dit vlak onder meer aan de onderstaande bezienswaardigheden:

Sevilla staat in de praktijk ook niet alleen maar bekend omwille van de culturele bezienswaardigheden waarover ze beschikt, ook al zijn veel van deze bezienswaardigheden terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is namelijk zo dat Sevilla eveneens over heel wat prachtige parken en hofjes beschikt die je kan ontdekken.

De parken van Sevilla

Tijdens een bezoek aan de Sevilla in Spanje kan je er niet om heen dat deze groene stad ook het hart van natuurliefhebbers danig op hol kan brengen. Verspreid over Sevilla zijn dan ook tal van uitnodigende en bijzonder aantrekkelijke parken terug te vinden. Het mooiste park luistert echter toch echt wel naar de naam ‘Parque de Maria Luisa’. Het is overigens hier dat ook het ‘Plaza de España’ is terug te vinden. Dat een bezoek aan dit park absoluut niet mag ontbreken op je planning is eveneens te wijten aan de aanwezigheid van de meest bekende musea van de stad. Het gaat hierbij niet alleen om het Museo Arqueológico, maar ook om het Museo de Artes y Costumbres Populares. Wil je graag even kunnen vluchten aan de drukte van de stad? Dan is dat zeker en vast mogelijk in het prachtige stadspark Parque de Maria Luisa!