01-12-2019 :: 3 tips om Sevilla met kinderen te bezoeken

Sevilla staat er om bekend een stad te zijn welke zowel jong als oud aantrekt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er elk jaar opnieuw heel wat gezinnen naar deze Spaanse stad komen afgereisd. Ben jij een beetje bang dat jouw kinderen niet zoveel zullen hebben aan een bezoek aan deze cultuurrijke stad? Dat vermoeden is volledig onterecht. Het is namelijk zo dat Sevilla ook voor de kleinsten onder ons beslist heel wat moois te bieden heeft. Wat dat precies allemaal is vertellen we je in dit blogartikel!

1.) Kinderen moeten vaak geen toegang betalen

De bezienswaardigheden die je in menig aantal Spaanse steden kan bezoeken staan er om bekend een behoorlijke toegangsprijs te vragen. Dit geldt ook voor diverse toppers die je in Sevilla terug kan vinden. Neem nu bijvoorbeeld de toegangsprijs voor het Real Alcázer. Volwassenen betalen hiervoor namelijk een slordige 9,50 euro per persoon. Voor kinderen geldt deze toegangsprijs echter niet. Zij mogen dan ook tot aan de leeftijd van 16 jaar gratis naar binnen. Het Real Alcázer is lang niet de enige bezienswaardigheid waarvoor dit geldt.

Een andere top bezienswaardigheid van Sevilla welke niet alleen volwassenen fijn vinden om te bezoeken, maar ook kinderen indrukwekkend vinden is de kathedraal van de stad evenals de zogenaamde Giralda toren. Voor volwassenen geldt ook voor deze bezienswaardigheid een toegangsprijs van 9,50 euro. Ook hiervoor geldt echter dat kinderen kunnen genieten van gratis toegang. Let echter wel, de maximale leeftijd voor de gratis toegang bedraagt hier 14 jaar in plaats van 16 jaar.

2.) Bezoek het Plaza de Espanol evenals de omliggende parken

Het Plaza de Espanol is in alle opzichten een indrukwekkende locatie. Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen kijken hier hun ogen uit. Bovendien zal je de kinderen hier ongetwijfeld blij kunnen maken met een half uurtje roeien in de waterpartij. Let wel, dit is niet gratis. Hiervoor wordt een prijs aangerekend van 5 euro. Heb je het wel even gezien op het Plaza de Espanol? In dat geval loont het de moeite om het park ten noorden van het plein te bezoeken. Niet alleen kan je hier even vluchten van de brandende Spaanse zon, daarnaast zijn er ook heel wat leuke speeltuintjes terug te vinden.

Plaza de España Sevilla

3.) Ontdek het grootste houten bouwwerk ter wereld

Wat veel mensen tot slot niet weten is dat Sevilla ook de thuisbasis is van ‘s werelds grootste houten bouwwerk. Deze luistert naar de naam ‘Metropol Parasol’. Het is in het bijzonder een aanrader om even een kaartje te kopen om toegang te krijgen tot het dak van het bouwwerk. Op deze manier ontvouwt er zich namelijk een werkelijk fantastisch uitzicht over de stad. Onder het houten dak bevindt zich een statig plein welke tijdens de zomermaanden voor een welkom verkoeling zorgt. Voor kinderen is hier niet alleen een speeltuintje terug te vinden, daarnaast zullen ze zich ook ongetwijfeld kunnen vermaken in de schattige fonteintjes.

Bovenstaande tips maken het eigenlijk reeds duidelijk, ben je van plan om een citytrip naar Sevilla te ondernemen, maar twijfel je of ook je kinderen hier echt iets aan zullen hebben? Die twijfel is helemaal nergens voor nodig. Ook zij zullen net als mama en papa namelijk wellicht hopeloos verliefd worden op alles wat deze prachtige, Spaanse stad voor hen in petto heeft.